Senaste inläggen

Av frucina - 16 februari 2011 12:30

Gud vad gott det var att få gråta av sig i Fredags,tack alla fina männsikor för era fina inlägg och sms och mail. Det var precis lite peppning jag behövde för att hamna på rätt köl igen vilket jag gjorde efter denna helgen som gick..

Riktigt gott!

Helgen bestod av mys  och plock här hemma och avslutades med fika med de underbara vännerna<3 Alltid lika mysigt att ha er på besök=)


I går tog jag beslutet att jag inte går på begravningen i morgon. Det känns helt rätt. Jag har gått emot min magkänsla allt för många gånger för att kunna undvika den,så denna gången ska jag verkligen lyssna på mig själv och mitt behov. Pappa blev inte besviken vilket jag var rädd för,han hade förståelsen sa han och det ju alltid gott att höra.

I dag har ja stora funderingar om mitt hår och ni som känner mig vet att jag är galen när det kommer till färg och form.. Funderar på om jag ska färga håret innan Lille V kommer.. jag behöver ett lyft,och kostar det enbart 70 kr så är det ju verkligen värt de==) Får tänka liiiite till!!


I går var vi på F.gruppen inser nu att det är nära och jag lääängtar i hjäl mig!!


Min sida på Fb verkar ha blivit väldigt populär vilket jag tycker är riktigt kul.

Många som gör affärer vilket jag tycker är super kul... =)

Inte illa att det är 330 medlemmar!!


Ha det gott i Eftermiddagssolen som håller på att komma upp<3

kram Cina  

Blev lite Fönster pyssel i helgen  

Och mys fika med vännerna och barnen

Av frucina - 11 februari 2011 10:06


  


I Denna skrivandets stund så gråter jag.. 

Gråtit har jag inte gjort på flera månader ändå har tvingat mig att se på sorgliga filmer och program som normalt sett brukar få mig att gråta men inte ens de har gjort mig ledsen, och fällt en tår. Men det gör jag nu.  Det är inga glädje tårar som faller från kinden som jag helst hade hoppats på utan snarare utmattnings tårar. Uppgivenhet kanske är rätta namnet för det är nästan lite så jag känner i dag. JAG GER UPP!!

Att det sker en stor förändring med en ny familjemedlem strax är ju inget nytt. Det ser jag inte alls som något skrämmande. Jag längtar ihjäl mig och resten av familjen också även om resan dit har varit lite krokig.. Saknaden till Lilleman börjar bli olidlig för han har ju velat komma ut sen v 28 och nu när han får komma ut och känns som han ska komma närsomhelst så vägrar han. En fruktansvärt jobbig längtan, som med ord inte går att beskriva. Hade jag inte haft ont i kroppen av att han låg där inne, hade jag inte haft sådana hemska värkar emellanåt så hade det inte varit några pix…

Fast det känns som ganska stor PIX just nu! Jag har blivit en anti-sovare och jag har blivit som en inställd klocka, kan absolut inte sova mer en 1 timme åt gången oavsett om det är natt eller dag. På dagen känns det som jag skulle kunna somna om.. Men på natten har jag ingen chans..  1,2,3,-timmar är absolut inget ovanligt att jag är vaken.. Vrider och vänder, funderar och tänker.. men inte blir man ett dugg smartare snarare en smula rörigare..

Jag funderar på hur jag ska göra nästa vecka, min farfar begravs hemma i Vargön och jag är inte alls säker på om jag vill dit. Även om det var en farfar som jag älskade, men känslan som kom på mig för några månader sedan när jag satt på Farmors begravning var inget kul.  Jag vet inte om jag ska tillåta mig själv känna den utanförskap som jag faktiskt kände. Kanske lika bra att vara hemma, läsa en go bok och bara ta det lugnt. Jag älskar ju han inte mindre bara för jag inte går på begravningen och jag kan ju hedra han minst lika mycket i mina tankar som där, när min släkt är samlad. Jag vet inte alls, säkert blir det ett himmelens liv att jag inte kommer. Men det är jag inte rädd för.

I går var vi på återbesök av synkontrollen med Ninna på BVC och visst såg hon så illa som vi trodde och har misstänkt, så nu är remissen skickad till NÄL. Hoppas att det går snabbt. Kanske vi får bukt med hennes huvudvärk.  Detta var ytligare en känsla jag hade ifrån magen och den stämde.  Den som inte säger att man ska lyssna på magkänslan och bara gå efter hjärtat är rent ut sagt jävligt dum!!

Den lilla rumpan e på dagis just nu, och jag hoppas att det går bra. Den lilla juvelen har vart så ledsen de senaste dagarna på dagis att hon har gråtit efter mamma i någon timme. Självklart börjar verkligenheten komma i kapp henne också och hon vet att lillebror föds snart ,och att hon då inte blir själv utan att de blir 2. Men jag är helt förvånad över att hon gråter efter mig på dagis, för när hon är hemma och vi leker så är det trotts och tjat och gråt om pappa hela tiden.

Det var längesen jag tyckte att hon var jobbig, men det kan jag faktiskt erkänna att den sista veckan har hon verkligen testat mig med allt. Och det är klart jag blir trött, för det är morgon som kväll.. natt som dag..

Om kläder, skor leksaker, mat allt!! Det är svårt att hitta orken alltid. Men konstigt nog gör jag det oftast i alla fall..

Jag önskar att jag hade mamma i mitt liv. Jag önskar jag hade någon som kunde dra upp mig när jag har en sån här dag. Jag önskar hon kunde säga att det löser sig cina,jag hjälper dig.

I stället får jag intala mig själv att det jag gör är bra och det jag vill/ska ha gjort löser sig.!


Ha det gott!!/cinaAv frucina - 28 januari 2011 13:29


Den senaste veckan har vart blandad. Bra,dålig jobbig tråkig rolig osv..

jag har vart hemma med Tindra hela veckan hon har vart snöör-förkyld och det har verkligen tagit på henne.

Veckan har med andra ord varit helt i hennes önskan,med dockkalas, lek med pippihuset och när febern har vart som värst så har vi målat i målarboken som är bara full med my little ponnys,,,

vi har också haft vilda och djupa dikussioner,om att man ska vara snäll som kompis och att man ska vara lika snäll mot sina kompisar som man vill att de ska vara mot en själv..

vi fick ett samtal i från dagis att våran ninna är med i ett gäng som inte skulle vara så snällt mot ett barn så därför fick vi försöka prata med henne.


Annars har det vart som vilket liv som helst som mamma til en 4 årig dotter.

Ena stunden är man de snällaste på jorden andra stunden den värsta..

I dag  efter öppna förskolan gick hon i hela köpingen och vrålskrek, för att jag blev arg när hon slog mig och för att jag sa nej till Tuggumi..

Många kollade på mig när den lilla fröken la sig mitt utanför Börsen.

men jag har aldrig kännt mig så säker i min mamma roll som då..

Va nästan sugen på att någon skulle komma och kommentera vad hemsk mamma jag är..

MEN TROTTS DETTA HAR JAG VÄRLDEND UNDERBARARASTE DOTTER OCH SKULLE ALDRIG VILJA BYTA BORT HENNE. ALDRIG VART SÅ STOLT ÖVER NÅGOT  I LIVET SOM JAG ÄR ÖVER MIN FAMILJ!!!<3 <3

Nu blir det vila en liten stund,llite senare kommer Andreas och Carro och då ska det bli fredagsmys på parkgatan,,, =)

I morgon blir det Barnteater som vi ska gå på hela familjen och på Söndag blir det gravid fotografering,.

Blir en helg i familjenstecken i alla fall=)


Jag tog ett kort på våran fina docka i gårkväll när hon åt kvällsmat så här underbart söt e hon<3


                                      Hittade en annan bild på Datorn också som jag inte ens visste vi hade, där båda mina favoriter är med på. De är verkligen far och dotter och det syns..=)


                                         


Ha det Bääääst!!// Cina


PS:: Ni som läser min blogg.. Kommentera gärna=)Av frucina - 27 januari 2011 17:05

                                        FARFAR OLLE!!

                                                                                 


                                            Sov gott!!

Av frucina - 25 januari 2011 09:06


De är så mycket tankar i huvudet på mig som cirkulerar,egentligen saker som är oväsentliga men tydligen inte tillräckligt ovesäntliga för jag ska kunna glömma dem.

Jag funderar på hur folk tänker,när en person tar ett beslut och gör ett val. Jag undrar vad de är som gör att de just tar de besluten de gör.

Är det ödet eller är det bara tron och önskan på att allt någonsin kommer bli mycket bättre?! Eller helt enkelt brist på resprekt emot  sig själv medmänniskorna i samhället?!


En sak är tex att man låter sig själv utsätta s för fara när man vet att det är farligt på ett eller annat sätt och tillåter återigen någon annan person skada en gång på gång av ord eller handlingar.


En sak till tex  att de folk som gnäller mest på att sina barn e sjuka och mår mest dåligt av att de e sjuka skiter fullständigt ABSOLUT i VIKTIGASTE timmarna,efter barnen har vart sjuka och skickar de till barnomsorgen.. så dubbelt så många barn blir sjuka på en väldigt liten tid...

Jag undrar..


1) är det en ekonomisk fråga,för då är det verkligen ett kvitto på hur hemsk samhället är det vi lever i..

2) Okunskap eller brist på respekt framför allt för sina barn och medmänniskor.

 Hade vart såå intressant att höra en människa resonera med sig själv om dessa frågor och många andra!


Jag är absolut inte  någon som vill dömma även om jag tror jag gör det lite omedvetet.  Men jag mer och mer intresserad av hur människan funkar och börjar väl fundera på att läsa beteendevetenskap när våran  Lille V är runt året.


För övrigt tror jag att denna dagen kommer bli en tråkig en... Jag har bestämt mig för de. Jag vägrar ha en bra dag..

jag ska vara hemma i soffan och mysa med min sjuka dotter som orkar leka i omgångar för hon har feber. Jag tror också vi ska frossa i kanelbullar som vi bakade i går..


ja vi får se!!


Ha de gott/ cina


Av frucina - 23 januari 2011 10:24

Hej på er!!


Har inte orkat blogga det sista det har vart för mycket,inte omkring mig utan snarae i mig... Haft ont på nätterna sovit på dagarna och har knappt kunnat hålla ögonen öppna efter att ha vart uppe tre timmar i stäck.

Nu är det något bättre, Sjukt trött men jag hoppas iaf att jag kommer bli mänsklig denna kommande veckan. Från fredag morgon till Lördag var vi i Göteborg med Anders jobb. Det var en stor Auto-mässa på dagen,med en stor branch fest på kvällen med stor middag och standup-komiker och underhållning.

Stand up-komikerna var Peter Apelgren och Janne Bylund och jag kan INTE minnas när jag skrattade så sist..  jag och Anders konstaterade ganska snabbt att vi aldrig skule kunna gå på Stand up-klubb för vi hade dött på kuppen..

Tårarna rann och jag kippade efter andan flera gånger...När klockan var runt 22.30 så blev jag så trött och ryggen var helt förstörd. Anders var trött efter att ha varit uppe hela dagen och gått runt så vi åkte tillbaka till Hotellet.

De Andra hade inte vart tillbka förrän kl 03,och jag kan villigt meddela att vi var först upp till frukosten. Så typiskt när man är barnledig och möjlighet att sova på ****-hotell ja då ,sover man som en kratta hela natten och vaknar 07.30

Livet är bra underbart,i bland<3

Vi åt den efterlängtade frukosten satt nästan en timme och bara njöt sedan traskade vi på stan, köpte lite kläder som jag ska ha på fotograferingen nästan vecka=)


I dag blir det bara en hemma dag... Ska försöka få grejat med tvätten

 och lille V:s sista grejer..

Går in i v  35 nu så börjar få en aningens paniiik.

Ha det böst!! Pöss/cina


   <----- Janne Bylund


  <------- Peter ApelgrenAv frucina - 16 januari 2011 19:32

kan kan inte minnas när det var sist, som jag bara tillät mig själv att drömma mig bort. Jag drömmer inte om det perfekta livet i en solstol på hawaii eller att jag någon gång blir den dära glada fattiga mamman som verkligen är värd de där 50 miljonerna som vilken svensk som helt går runt och önskar skulle va hennes..


Nej,jag drömmer om akt 3 i livet...  Första delen är gjord, det finns inte så mycket att säga om den.. Det var många tuffa år och livet var piss på många plan,men efter att ha  haft ett antal fina händer vid min sida som dragit mig upp när livet vart som värst står jag här i dag,i akt 2 som snart två barrnsamma, fru sedan några år tillbaka och lever livet.. Inte det livet som aldrig är tungtrampat vissa studer,för det kan det vara.. Sjukdomar onödiga utgifter när man som minst har råd med det svek och dumheter finns i min närhet likväl nu som i akt 1 men absolut inte på samma plan..

jag kan bryta upp sätta upp ett finger och gå.. det kunde jag inte då. 


I dag har jag folk i min nörhet som jag verkligen e stolt över att ha mig nära och som jag verkligen älskar<3


I akt 3,befinner jag mig på Gotland. Gotland med min familj, jag har aldrig varit där men bara av att jag ser bilder och hör den fantastiska dialekten får mig att vilja sälja mina båda armar..  Jag är beredd att börja min tredje akt i livet på denna ö..

den tredje akten kan vara när jag blir 60 70 80 år spelar ingen roll..


Det är en dröm och den ska bli sann!!


Pöss på er!

Av frucina - 14 januari 2011 17:40


Åh vad gott snart har det gott en vecka till som lille V har hållt sig inne imagen. Riktigt skönt.

Men tror ej att det är så långt kvar nu för värkarna har de senaste dagrana/nätterna börjat ändra styrka så vem vet.

denna veckan har jag vart så sjukt trött jag har velat så mycket.. har grejat lite här hemma och tvättat läst lite engelska och fixat med det sista inför lillemans ankomst.

Snart e allt klart. Bara skötbords frågan kvar och jag känner att en sån (egentligen enkel) fråga börjar få mig att bli tokig.. Men jag brujar ju komma på de mest tokigaste ideerna enl Anders så jag kommer säkert på något till slut,var så säker;-)


Daniel och karro har vart på Ul denna veckan och bebis i magen är beräknad till den 9 Juni,en perfekt dag att bli Faster på tycker jag ska bli såå kul!!

En mycket stolt syster är jag!!<3


Tindra har vart såå duktig hela veckan,man märker på henne att hon söker mina kramar och pussar och hon börjar bli en grubblare precis som mig..

Funderar mycket om allt.. och har väldigt mycket bekymmer om de flesta i våran omgivning. Gull unge!


Myshörnan uppe i sovrummet börjar bli klart,lite ramar och grejer som ska fixas annars känns det rätt skänt att det e färdigt. Vi hade en sjukt tur som fick möblerna=)


Lillemans lille vrå är så gott som klar också,ska bara göra i ordning en byrå och fixa det sista med kläderna.


Vagnen som syns på bilden är den vi köpte på blocket för 200;-

Helt galet nöjd är jag,den är ju nästan identisk med den som vi hade till Tindra.

Anders är super nöjd just nu.. För till hans STORA förtjusning så har vi nu två barnvagnar=)=)


helgen kommer bli lugn,ska avnjuta den med nära och kära!!

Pöss på er// cina


Magen i dag=) V 33


 

Lillemans vagn!!


   

Den lille vrån och sängen

   

Den snart färdiga mysdelen i sovrummet=)

Skapa flashcards